představili jsme nové nastavení, které nabízí kontrolu nad tím, jestli uživatelé mohou nebo nemohu upravit názvy svých profilů na Google+. Ve výchozím nastavení uživatelé mohou změnit název profilu, který se zobrazuje u jejich profilu na Google+. Teď ale můžete změny názvu zakázat. Pokud to uděláte, všechny názvy profilů Google+, které si uživatelé předtím změnili, budou nahrazeny jejich odpovídajícími názvy v adresáři administrátorské konzole Google.

Pokud se rozhodnete zakázat uživatelům změnit názvy vlastních profilů na Google+, doporučujeme minimalizovat případné nejasnosti takto:

1) Informujte uživatele, že se jim může změnit název profilu – předtím, než toto nastavení změníte.

2) Řekněte uživatelům, aby kontaktovali svého administrátora Google Apps, pokud budou chtít po změně tohoto nastavení název svého profilu změnit.

Zdroj: Oficiální zpráva z Google Apps konzole ze dne 29.7.2015

Pozn. autora webu: rozhodl jsem se zde na blogu pravidelně publikovat oznámení pro administrátory, které se čas od času zobrazí v administrátorské konzoli. Tato oznámení jsou vcelku nahodilá, avšak pro některé z vás mohou být tato oznámení užitečná.  K nalezení jsou v rubrice „Zpráva z konzole GAPPS„. 

Tento článek byl celkově zobrazen již 980x

Komentáře k článku

komentářů